В Чорному морі ворожі кораблі відсутні: у чому причина

Через шторм окупанти завели їх у пункти базування

Сьогодні 19 листопада російські окупанти вивели всі свої військові кораблі з Чорного та Азовського морів. Про це повідомили в Військово-морських силах Збройних сил України. Проте в Середземному морі перебувають на чергування 2 ворожі кораблі, серед яких 1 носій крилатих ракет "калібр", загальний залп до 8 ракет. 

“За добу, в інтересах рф, прохід Керченською протокою здійснили: до Азовського моря –4 судна, з них 2 рухались з протоки Босфор; до Чорного моря - 0 суден, з них 0 продовжило рух у напрямку протоки Босфор”, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що вперше в світі в Чорному морі почав діяти флот морських дронів — і це український флот. Про це стало відомо під час виступу президента України Володимира Зеленського на саміті Парламентської асамблеї організації Чорноморського економічного співробітництва.

“Коментарі” також повідомляли, що новий голова МЗС Великої Британії під час візиту в Одесу, зазначив, що досягнення України в Чорному морі вражають весь світ. А також Девід Кемерон підкреслив, що Британія і надалі допомагатиме український державі.

Крім того, українські пілоти здійснили успішну операцію щодо підбиття російського корабля "Аскольд", який знаходився на суднобудівному заводі в Керчі. Це судно не встигло взяти участь у жодних бойових діях і було спущене на воду всього два роки тому. 

Раніше “Коментарі” писали, що президент України Володимир Зеленський зазначив, що Чорне море має стратегічне значення не лише для сусідніх країн, але й для всієї Європи, Близького Сходу та глобальної продовольчої безпеки. Про це у своєму Telegram-каналі написав президент.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися