В об'єктиві - затонулий танкер і поліція: чим жила Одеса на цьому тижні

Останній тиждень осені пройшла для Одеси дуже насичено. Втім, жодна з подій не змогло затьмарити історію з аварією танкера "Делфі" у нашого узбережжя. Портал "Коментарі" підводить підсумки тижня

Нова визначна пам'ятка і екологічна загроза

Уже другий тиждень поспіль історія з танкером Delfi, що сів на мілину на пляжі "Дельфін", тримається в топі новин порядку денного. У понеділок поліція почала кримінальне провадження за фактом аварії. А рівень забруднення морської води нафтопродуктами біля судна знизився. Якщо в день аварії він перевищував допустиму норму більш, ніж у 100 разів, то за даними на початок тижня – у 19. Щоб запобігти подальшому забрудненню, фахівці встановили навколо танкера бонові загородження.

При цьому одеситів тягне до танкера, немов магнітом. Всі хочуть розглянути його ближче і зробити з ним селфі. Городяни, з якими ми поговорили на пляжі, вважають, що їх колись улюблене місце відпочинку навряд чи зможе повністю оговтатися після такої катастрофи. А прикордонники заявили, що стежили за танкером ще до аварії.

picture

Автор фото: Марія Дмитренко

Біля керма області – нові обличчя

На цьому тижні нещодавно призначений губернатор Одеської області Максим Куций, який, до речі, брав дуже активну участь в операції з порятунку екіпажу танкера, нарешті обзавівся заступниками. Двоє з чотирьох дісталися йому "у спадок" від колишньої команди, а ось двоє інших виявилися новачками в одеській політиці. Це юрист із Харкова В'ячеслав Овечкін і адвокат зі Львова Денис Ванаш.

Поліція у центрі уваги

Співробітники поліції опинилися в центрі кількох скандалів. Так, жінка, що представилася співробітницею органів, висловлювалася нецензурно на адресу молодих людей і погрожувала при цьому їм своїм посвідченням. Інцидент зафіксували на відео.

Тим часом троє інших поліцейських можуть опинитися на лаві підсудних. Їм закидають низку порушень, у тому числі перевищення службових повноважень із застосуванням насильства.

А ось двоє патрульних поліцейських стали справжніми героями п'ятниці. Ще до приїзду рятувальників вони вивели з палаючого будинку жінок і дітей.

Послання "з вогником"

У ніч на вівторок на відомчої парковці невідомі підпалили автомобіль виконуючого обов'язки начальника Одеської митниці Ігоря Резника. Голова державної митної служби Максим Нефьодов поспішив заявити, що є безліч людей, кому це вигідно. Причому у колі підозрюваних виявилися як контрабандисти, так і деякі співробітники митниці.

Справа "Токіо Стар"

Співвласник готелю "Токіо Стар" Вадим Чорний вийшов із СІЗО. Апеляційний суд Одеської області змінив йому запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт. Нагадаємо, Чорний проходить одним з підозрюваних у справі про пожежу в готелі, який забрав життя дев'яти осіб.

Чекаємо на нові маршрутки

А ось найприємнішою новиною стало повідомлення про те, що в Одесі у кінці цього тижня або на наступному на деякі маршрути вийдуть нові комфортні автобуси замість стареньких маршруток. Ми з'ясували, де вони будуть курсувати і скільки будуть коштувати.
picture

Автор фото: yuzhny.info

Джерело: https://odessa.comments.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися