Трагедія в одеському коледжі і криза в порту: з чого почалася зима в Одесі

Одеса оплакує жертв чергової смертельної пожежі. Трагедія забрала життя щонайменше трьох людей. При цьому кількість загиблих може зрости, адже ще 12 людей вважаються зниклими безвісти. "Коментарі" підсумували, якими новинами жило місто на цьому тижні

Зима для Одеси почалася з трагедії. Ніхто вже не згадує про танкер, який нещодавно сів на мілину на одеському пляжі "Дельфін". Тим паче, що його власник вийшов на зв'язок і повідомив, коли планує прибрати судно з узбережжя. Уся увага прикута до наслідків пожежі в коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, яка почалася 4 грудня близько 10:00. Портал "Коментарі" підводить підсумки тижня.

"Систематичні випадки, які забирають життя"

Рятувальники припускають, що причиною смертельного пожежі в коледжі міг стати подовжувач. У той же час поліція розглядає версію підпалу і загоряння через несправність електропроводки. Правда, за словами нашого джерела в ДСНС, стара проводка навряд чи могла стати причиною такої масштабної пожежі.

Рахунок постраждалих пішов на десятки. Їх загальна кількість за даними на п'ятницю зросла до 32. Загиблими вважаються вже 10 осiб у тому числi рятувальник. У зв'язку з інцидентом у місті оголосили дводенну жалобу.

picture

Автор фото: Марія Дмитренко

Пошуково-рятувальна операція триває навіть ночами. Рятувальники, ризикуючи своїми життями, ретельно оглядають поверх за поверхом.

"Пожежі в Одесі стали не надзвичайними ситуаціями, а систематичними випадками, які забирають життя людей", - заявив прем'єр Олексій Гончарук.

Чехія майже "за ціною" Харкова

На ринок одеських автобусних перевезень зайшла велика європейська компанія FlixBus, яка славиться своїми низькими цінами. Бюджетні автобусні маршрути зв'яжуть Одесу з чеським містом Плзень, причому на них можна буде навіть доїхати до Праги. Перевізник вже назвав дату першого рейсу і вартість квитка. Вийшло, що дістатися від нас до Чехії всього на пару сотень дорожче, ніж в купейному вагоні нічного швидкісного поїзда з Одеси до Харкова.

Був щедрим на інфоприводи і Одеський аеропорт. Так, Турецькі Авіалінії відновили рейси Стамбул-Одеса після майже тижневої паузи. Нагадаємо, польоти за цим маршрутом припинили після того, як літак авіакомпанії підломив стійку шасі під час посадки в нашому аеропорту.

picture

Автор фото: facebook.com/pg/TurkishAirlines

Тим часом авіакомпанія Windrose отримала згоду від Державіаслужби на чартерні рейси за маршрутом Київ-Одеса. Стануть частіше літати зі столиці в Південну Пальміру і літаки бюджетної української авіакомпанії SkyUp. Остання, до речі, також збільшить кількість рейсів Одеса-Барселона.

А ось силовики провели обшуки на території комунального підприємства "Міжнародний аеропорт Одеса" (не плутати з ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса") та в офісах компаній, які виконували різні роботи на замовлення аеропорту. Слідчі дії відбулися в рамках розслідування можливого заволодіння грошима аеропорту в особливо великих розмірах.

Криза морських воріт

Якщо у повітряної гавані справи йдуть нормально (обшуками в наш час нікого не здивуєш), то морські ворота міста переживають не найкращі часи. В Одеському порту заявили, що гавань терпить глибоку кризу. На підприємстві підрахували: до кінця року збитки можуть скласти близько 100 млн грн. Співробітникам на керівних посадах навіть скоротили зарплати.

Джерело: https://odessa.comments.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися